Kanal Tedavisi (Endodonti)

Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi kontrolleri, sağlıklı dişlerin anahtarıdır. Unutmayın, güzel bir gülümseme sağlıklı bir yaşamın yansımasıdır.

Sağlıklı dişler, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve dengeli beslenme ile diş sağlığınızı koruyun. Diş hekiminizi unutmayın!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Kanal Tedavisi (Endodonti)

Kanal tedavisi veya Endodontik tedavinin amacı, dişin kök kanallarına bulunan bakterileri ve enfeksiyonu ortadan kaldırmak ve daha fazla ağrıyı ve hasarı önlemek için kök kanallarını doldurmaktır.

Kök kanalı, dişlerin köklerinde bulunan ince bir kanaldır. Normalde bu kanallar dişi besleyen sinirler ve kan damarlarıyla doludur. Bu kanalların içerisinde bulunan pulpa, diğer canlı dokular gibi iyileşme yeteneğine sahip değildir. Çürük, travma veya herhangi bir sebepten dolayı hasar görürse kendini onaramaz. Böyle durumlarda dişe Endodontik uygulamak gerekir.

HANGİ DURUMLARDA KANAL TEDAVİSİ GEREKİR?

Dişin sinir ve damar demetinin yani pulpasının zarar gördüğü, canlılığını yitirdiği veya ileride zarar göreceği durumlarda tedavi uygulanır. Kanal tedavisinin çekimden başka alternatifi yoktur. Kendiliğinden başlayan şiddetli ve uzun süreli ağrılar, diş kökünde lezyon ve apse, sıcak veya soğuk uyaranlar sonucu başlayan ve uzun süre devam eden ağrılar pulpa hasarının belirtileri olabilir.

KANAL TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Kanal tedavisine başlamadan önce mutlaka röntgen filmi ile köklerin ve kanalların durumu incelenir ve dişin kanal tedavisi için uygun olup olmadığı belirlenir. Tedaviye başlamadan önce tedavi edilecek diş lokal anestezi ile uyuşturulur. Dişte tam anestezi sağlandıktan sonra önce etken ortadan kaldırılır. Örneğin çürük varsa temizlenir veya derin dolgular varsa çıkarılır. Bu işlemi takiben kök kanallarındaki pulpa dokusu uzaklaştırılır ve kanallar şekillendirilir. Eğer herhangi bir enfeksiyon yoksa kanal dolgusu yapılır ve dişin dolgusu yapılır. enfeksiyon varlığında kanallara enfeksiyonu yok etmek için ilaç yerleştirilir ve diş geçici dolgu ile kapatılır ve hastaya bir hafta sonraya randevu verilir. Kanal tedavi ile ilgili detaylı bilgi için Kanal Tedavisi Uzmanı Uzm. Dr. Kaan Nejat‘ın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

KANAL TEDAVİSİ TEKRARI NEDİR?

Herhangi bir sebepten dolayı başarısız olan kanal tedavisin tekrarlanması gerekir. Bu durumda hekim eski kanal dolgularını kanaldan uzaklaştırır, kanalları temizler ve enfeksiyonu yok etmek için kanala ilaç yerleştirir. Kanal tedavisi tekrarının başarısı ilk kez yapılan tedaviye göre daha düşüktür.

Doktoruuzdan Randevunuzu Alın

Telefon
0312 466 75 99
Email
info@denttera.com

Düzenli diş randevuları, sağlıklı bir gülümseme için önemlidir. Diş hekiminizi yılda en az iki kez ziyaret etmeyi unutmayın.

    Copyright © 2023 Denttera. Tüm Hakları Saklıdır.

    bt_bb_section_top_section_coverage_image