Diş Eti Çekilmesinin Tedavisi Nedir?

Aralık 7, 2023
b-min

Ankara Diş eti çekilmesinin tedavisi için öncelikle sebebinin araştırılması gerekir. Farklı diş eti çekilmelerinin farklı tedavileri vardır.

Diş eti çekilmesinin sebebi diş eti hastalığı (periodontitis) ise, Diş eti hastalıkları uzmanı tarafından etkilenen bölgeyi derinlemesine temizleyerek tedavi edilebilir. Derinlemesine temizlik sırasında ( Küretaj olarak da bilinir ) diş ve diş eti çizgisinin altındaki kök yüzeylerinde biriken plak ve tartar dikkatli bir şekilde çıkarılır.

Aşırı kemik kaybı ve çok derindeki cepler nedeniyle diş eti çekilmesi derin temizlik ile tedavi edilemiyorsa diş eti çekilmesinin neden olduğu hasarı onarmak için diş eti ameliyatı gerekir.

Diş eti Çekilmesini Tedavi Etmek İçin Ne Tür Ameliyatlar Yapılır?

Diş eti çekilmesini tedavi etmek için aşağıdaki cerrahi prosedürler kullanılır:

Açık Flep Cerrahisi: Bu işlem sırasında diş hekimi veya periodontist (diş eti doktoru) etkilenen diş eti dokusunu kemik ve dişin üzerinden kaldırır, zararlı bakterileri ceplerden uzaklaştırır ve ardından diş eti dokusunu diş kökü üzerinde yerine sıkıca sabitler ve dikiş atar.

Rejenerasyon: Diş eti çekilmesi sonucu dişlerinizi destekleyen kemik tahrip olmuşsa, kaybedilen kemik ve dokuyu yenilemek için bu prosedür önerilebilir. Flep cerrahisinde olduğu gibi, diş hekiminiz diş eti dokusunu kemiğin üzerinden kaldırarak bakterileri uzaklaştıracaktır. Ardından, vücudunuzu o bölgedeki kemik ve dokuyu doğal olarak yenilemeye teşvik etmek için kemik tozu ve membran gibi bir malzeme uygulanacaktır. Rejeneratif materyal yerleştirildikten sonra diş eti dokusu dişin veya dişin köküne sabitlenir.

Diş eti çekilmesnin sebebi sert fırçalama ise, öncelikle doğru fırçalama ve ağız bakım rutinlerini diş hekiminiz veya periodontistiniz size anlatacaktır. Daha sonra çekilmesnin tedavisi için diş eti grefti ameliyatı yapılabilir.

Diş eti grefti ameliyatı, damaktan diş eti çekilmesi olan alana uygun bir parça alınır. Damaktan alınan parça çekilme olan bölgeye sıkıca dikilir. Dikişler 7-10 gün sonra alınır.

Diş eti çekilmesinin sebebi dişin yanlış hizalanması ise, öncelikle dişi hizalamak için ortodontik tedavi yapılabilir. Ortodontik tedaviden sonra diş eti çekilmesi kendiliğinden düzelebilir veya diş eti grefti ameliyatı gerekebilir.

Diğer Dişeti hastalıkları ile ilgili bilgi edinmek için Diş Eti Hastalıkları (Periodontoloji) sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Copyright © 2023 Denttera. Tüm Hakları Saklıdır.

bt_bb_section_top_section_coverage_image