Amalgam Dolgu Değişimi

Amalgam Diş Dolgusu veya Metal dolgular dayanıklı ve ucuz olmaları sebebi ile en çok kullanılan dolgu çeşididir. Ancak Amalgamın avantajları yanında sağlığı ciddi boyutta etkileyecek Cıva ve ağır metaller içermektedir. Ağızda durduğu sürece cıva salınımı çok düşüktür ancak sökülürken cıva salınımı yüksek seviyelere ulaşmaktadır. Özellikle sağlık problemi olanlarda, Hamilelerde, Emziren Annelerde ortaya çıkan cıva miktarı ciddi problemlere yol açabilir.  Bu etkileri en aza indirmek için amalgam dolgu değişimi SMART protokolüne uygun yapmak gerekir.

SMART Protokolüne göre Amalgam Dolgu Değişimi için Ankara Çankaya Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan Denttera Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğindeki Uzman hekimlerimizden randevu alabilirsiniz.

 

Ücretlendirme

Denttera’da Türk Diş Hekimleri Birliğinin belirlediği ücret tarifesini uyguluyoruz. Kliniğimizde beklenmeyen ücretlerle karşılaşmazsınız. tedaviye başlamadan önce tedavi ücreti hakkında bilgilendirilirsiniz onayınız alındıktan sonra tedaviye başlanır. Ödemelerinizi nakit veya kredi kartı ile tek çekim veya taksitli yapabilirsiniz. 

Amalgam Dolgu ile ilgili sıkça sorulan sorular

Amalgam dolgu nedir?

Siyah dolgu, metal dolgu, gri dolgu gibi isimlerle de bilinir. Cıva, kurşun, bakır ve diğer metallerin birleşiminden elde edilir. En az %50 cıva içerir.

Amalgam Dolgu Zararlı mı?

Amalgam dolguların içeriğindeki cıva ve diğer metallerin bazı hastalıklara neden olduğu düşünülmektedir. Amalgam dolgular ağızda durdukları sürece cıva salınımı yok denecek kadar azdır ancak sökülürken yüksek miktarda cıva ortaya çıkar.

Amalgam Dolgu Değişimi Zor mu?

Amalgam dolgu değişimi sırasında ortaya çıkan cıva ve diğer metallerden hastayı korumak için bazı önlemler almak gerekir. Amalgam değişimi normal dolgudan farkı ön hazırlık ve özel ekipmanlar gerektirmesidir. 

SMART Protokolü Nedir?

Amalgam dolguları çıkarırken  ortaya ciddi oranlarda amalgam parçacıkları ve cıva gazı ortaya çıkar. Hastanın açığa çıkan parçacıklardan ve gazlardan korumak için bazı önlemler almak gerekir. SMART Protokolünde yutmayı engellemek için rubber-dam takır solumayı engellemek için oksijen desteği verilir ve işlem sırasında güçlü aspiratörler kullanılır. İşlem bitiminde hasta ağzını özel solüsyonla çalkalar.

.