Ağız ve Diş Cerrahisi

Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi kontrolleri, sağlıklı dişlerin anahtarıdır. Unutmayın, güzel bir gülümseme sağlıklı bir yaşamın yansımasıdır.

Sağlıklı dişler, sağlıklı bir yaşamın temelidir. Düzenli fırçalama, diş ipi kullanımı ve dengeli beslenme ile diş sağlığınızı koruyun. Diş hekiminizi unutmayın!

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Ağız ve Diş Cerrahisi

Ağız, diş ve çene cerrahisi minör ve majör ameliyatlar olarak ikiyi ayrılır. Ankara diş kliniğimizde minor cerrahi operasyonlar yapılmaktadır. Aşağıda Denttera Diş kliniğimizde uyguladığımız cerrahiler ve açıklamalarını bulabilirsiniz.

DİŞ ÇEKİMİ

Diş çekimi, bir dişin çene kemiği içerisindeki yuvasından çıkarılmasıdır. Çekimler birkaç nedenden dolayı yapılır, ancak en yaygın olarak diş çürüğü, periodontal hastalık veya diş travması nedeniyle diş restore edilemez halde olduğunda yapılan bir tedavidir.

Diş çekimlerinin büyük çoğunluğu sadece lokal anestezi uygulanarak hızlı bir şekilde yapılabilir. Ancak bazı dişlerin çıkarılması dişin konumu, köklerin şekli veya genel bütünlüğü bozulduğunda daha zordur.

Diş çekimleri basit veya komplikasıyonlu olarak yapılmaktadır. Ağızda görünen ve dişin görünen kısmını yükseltmek ve/veya kavramak için alet kullanımını gerektiren dişlerde basit çekimler yapılır. Cerrahi çekimler, diş eti seviyesinin altında kırıldığı veya tam sürmediği için kolayca ulaşılamayan dişlerin çıkarılmasını içerir.

DUDAK BAĞI OPERASYONU

Frenlum veya dudak bağı, dudağın iç kısmından diş etine doğru uzanan mukoza ve bağ dokusuna verilen isimdir. Bu bağ bütün insanlarda bulunur ancak bazen olması gerekenden daha büyük olabilir ve dişlerde aralık ve konuşma zorluğu gibi bazı sorunlara yol açabilir. Sorunun boyutuna bağlı olarak Dudak bağı lazer ile veya geleneksel cerrahi yöntemler ile çıkartılabilir. Bu operasyona Frenlektomi adı verilir.

APİKAL REZEKSİYON

Kök ucu cerrahisi veya Apikal Rezeksiyon kanal tedavisinin yetersiz kaldığı kökün lezyon veya kist olan dişlere uygulanır. Bu yöntemin amacı dişi çekmeden uzun süre ağızda tutmaktır. Doğru endikasyon ve doğru teknikle yapılan işlemin başarı oranı %90 üzerindedir. Ancak kafa tasında ve çene kemiğindeki sinüs ve sinir vs gibi oluşumlardan dolayı her dişe apikal rezeksiyon yapmak mümkün değildir.

DİŞ ÇEKİMİNDEN SONRA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Diş çekiminden sonra doktorunuzun talimatlarını dikkatli bir şekilde dinleyin. Eğer size ilaç reçete ettiğise verilen ilaçları düzenli olarak kullanın.

– Diş çekimi bölgesine yerleştirilen tamponu hemen çıkarmayın en az 30 dakika sıkıca ısırarak yerinde tutmaya çalışın. Bu tampon kanın durmasını ve pıhtı oluşmasını sağlayacaktır. Tamponu attıktan sonra ağzınızı çalkalamayın ve tükürmeyin. Çalkalamak ve tükürmek pıhtının yerinden çıkmasına ve kanama başlamasına neden olabilir.

– En 2 saat boyunca hiç bir şey yemeyin ve içmeyin, 24 saat boyunca çok sıcak yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durun.

–  En az 24 saat sigara içmeyin.

–  Kanama 24 saate kadar sızıntı şeklinde devam edebilir. Kanama 24 saatten fazla sürerse doktorunuza başvurun.

–  Cerrahi çekimden sonra en az 8 saat bölgeye buz uygulamanız gerekir.

–  Diş çekiminden 2 gün sonra başlayan ağrı çekim yerinin iltihaplandığını gösterir. Bir an önce doktora başvurmak     gerekir.

–  Cerrahi çekim sonrası kontrol randevusuna gitmeyi ihmal etmeyiniz.

– Cerrahi çekim sonra yüzünüzde şişlik ve ağrı olabilir.

– 20lik diş çekiminden sonra eğer 24 saat içerisinde uyuşukluk geçmezse doktorunuzla irtibata geçin.

Doktoruuzdan Randevunuzu Alın

Telefon
0312 466 75 99
Email
info@denttera.com

Düzenli diş fırçalama, diş ipi kullanımı ve diş hekimi kontrolleri, sağlıklı dişlerin anahtarıdır. Unutmayın, güzel bir gülümseme sağlıklı bir yaşamın yansımasıdır.

    Copyright © 2023 Denttera. Tüm Hakları Saklıdır.

    bt_bb_section_top_section_coverage_image